Travian Answers

Aloitetaan kysymykselläsi

Etsi vastaamalla kysymyksiin

Aloita vastauksen etsiminen valitsemalla yläkategoria ja sitten alakategorioita, kunnes vastaus ilmestyy alalaitaan. Jos etsimääsi vastausta ei löydy, saat lopussa mahdollisuuden ottaa yhteyttä meihin.

Kysymykseni koskee...

Mennäänpä tarkempiin yksityiskohtiin:

Etsi sivukartan avulla

Etsitkö mieluummin normaalin sivukartan avulla, kuten olet muillakin sivustoilla tottunut tekemään? Se onnistuu täälläkin: käytä vain Answersin sivukarttanavikaatiota vastauksien löytämiseen.

05. Yleiskatsaus, keskusta ja kartta

dorf1
Tämä on kylän yleiskatsaus. Siellä voit rakentaa resurssikenttiä nostaaksesi resurssintuotantojasi. Juuri nyt sinulla ei ole siellä mitään, ja ennen kuin aloitamme, käykäämme läpi hieman tietoja siitä.

1. (violetti): Tämä on lista resursseista, joita sinulla on, sekä varastojesi kapasiteetista. Sinulla ei voi olla resursseja enempää kuin sinulla on tilaa, eikä ole suositeltavaa päästää varastoaan ääriään myöten täyteen, koska silloin resursseja menee hukkaan. Oikeassa reunassa on viljakuvake, jonka päällä on punainen ruksi. Se kertoo asukaslukusi, tai tarkemmin sanottuna viljankulutuksesi. Asukkaasi syövät viljaa, joten niiden syömä osuus vähennetään viljantuotannostasi. Kuvan tilanne tarkoittaa, että tuotat oikeasti 12 viljaa tunnissa, mutta tuotannoissasi näkyy vain 10, koska kaksi niistä menee asukkaiden ruuaksi. Jälkimmäinen numero kertoo kokonaistuotannon. Se on samalla enimmäismäärä, minkä verran kylässäsi voisi olla asukkaita. Luku kasvaa, kun laajennat viljapeltojasi.

2. (sininen): Tämä on yleiskatsaus resurssikentistäsi. Kun kyläsi kasvaa, sinun täytyy laajentaa resurssikenttiäsi, jotta tuotantosi kasvaisi. Juuri nyt se on tyhjä, ja se pysyy tyhjänä kunnes saavutamme ohjeissa kohdan, jossa rakennamme sinne jotain. Tältä kartalta löytyy neljää resurssia: viljaa, puuta, rautaa ja savea. Kaikki neljä ovat tärkeitä, mutta vilja on jotain, mitä sinulla kannattaa aina olla paljon, sillä tarvitset viljaa sitä enemmän, mitä enemmän sinulla on asukkaita ja sotilaita kylässäsi.

3. (vihreä): Tässä näkyy kyläsi tuntituotanto. Kun rakennat lisää resurssikenttiä, tuotantosi kasvaa.

4. (oranssi): Tässä näkyvät kylässäsi tällä hetkellä olevat joukot. Koska olet juuri aloittanut etkä ole vielä rakentanut edes kokoontumispistettä, kylässäsi ei ole joukkoja.

dorf2
Tämä on kylän keskusta. Tänne rakennat rakennuksesi. Näet, että siellä on jo yksi rakennus. Se on päärakennus, ja se on yksi tärkeimmistä rakennuksistasi, sillä sitä tarvitaan lähes kaikkiin muihin rakennuksiin. Keskustassa on ympyröitä, joihin voit rakentaa rakennuksia, mutta lisäksi siellä on "piilotettuja" paikkoja, joihin voi rakentaa tiettyjä asioita.

1. (vihreä) : Joesta ja kylän reunasta löytyy paikka, jolle voidaan rakentaa muuri suojelemaan kylääsi. Jokaisella heimolla on omanlaisensa muuri, jolla on yksilölliset ominaisuutensa.

2. (oranssi): Tähän kohtaan rakennetaan kokoontumispiste. Sitä käytetään joukkojesi ohjailemiseen ja katapulttiesi kohteiden valintaan. Mitä korkeammalla tasolla kokoontumispisteesi on, sitä tarkemmin katapultit voivat osua sinne, minne niiden haluat osuvan. Kokoontumispiste on vaatimuksena kasarmille ja muille rakennuksille, joten ilman kokoontumispistettä et voi saada sotilaitakaan.

map
Tämä on pelin kartta. Keskellä, keltaisen neliön sisällä, on oma kyläsi. Muita kyliä ympäröi oranssi reunus - ne ovat naapureitasi. Sinireunaiset kylät kuuluvat omaan liittoumaasi, vihreäreunaiset kylät liittoumasi kanssa liitossa olevaan liittoumaan ja vaaleanvihreäreunaiset kylät kuuluvat liittoumaan, jonka kanssa omallasi on rauha. Jos pidät hiirtä kylän päällä (kuten esimerkissä), näet tietoja kylästä: omistajan nimen, asukasluvun sekä liittouman, johon kylä kuuluu. Jos klikkaat kylää, saat lisää tietoja siitä sekä mahdollisuuden keskittää kartan kylään, hyökätä kylään tai lähettää sinne kauppiaita.

Sinisellä ympyröity ruutu, jossa on pieni viljapelto ja järvi, on autio keidas. Jos klikkaisit sitä, näkisit tietoja siitä, kuten että kuinka paljon villieläimiä keitaalla on. Voit myös keskittää kartan keitaaseen tai ryöstää keitaalta resursseja. Jos rakennat myöhemmin sankarin kartanon, koulutat sankarin ja nostat kartanon tasolle 10, voit vallata keitaan omalle kylällesi ja saada tuotantobonuksen resursseille. Et kuitenkaan ole siihen valmis ihan vielä.

Vihreällä ympyröidyssä kohdassa on numeroita, joiden avulla voidaan siirtyä haluttuun sijaintiin kartalla. Ne ovat koordinaatteja. Jos kirjoitat ruutuun satunnaisia numeroita kuten -29 ja -82, päädyt niiden osoittamaan satunnaiseen paikkaan kartalla.


Vastasiko tämä kysymykseesi tyydyttävästi?

Kyllä   Neutraali   Ei