Travian Answers

Aloitetaan kysymykselläsi

Etsi vastaamalla kysymyksiin

Aloita vastauksen etsiminen valitsemalla yläkategoria ja sitten alakategorioita, kunnes vastaus ilmestyy alalaitaan. Jos etsimääsi vastausta ei löydy, saat lopussa mahdollisuuden ottaa yhteyttä meihin.

Kysymykseni koskee...

Mennäänpä tarkempiin yksityiskohtiin:

Etsi sivukartan avulla

Etsitkö mieluummin normaalin sivukartan avulla, kuten olet muillakin sivustoilla tottunut tekemään? Se onnistuu täälläkin: käytä vain Answersin sivukarttanavikaatiota vastauksien löytämiseen.

Tapahtumatukos

Tunnistat tapahtumatukoksen yleisestä tunnusmerkistään: rakennusajoissa ja joukkojen saapumisajoissa näkyy 0:00:00?. Jos olet pelannut Traviania jo jonkin aikaa, olet varmasti törmännyt tapahtumatukokseen joskus. Tapahtumatukos johtuu serverillä olevasta häiriöstä. Jos serveri syystä tai toisesta hidastuu tai se ylikuormittuu, tapahtumat, kuten hyökkäykset, rakennusten valmistumiset ja kaikki muukin, mitä Travianin maailmassa tapahtuu, asettuvat jonoon, mutta niitä ei suoriteta loppuun. Lopputuloksena serveri on jumissa eikä mitään tapahdu.

Miten kauan tapahtumatukos kestää?

Yleensä tapahtumatukokset ratkeavat nopasti, ja kaikki toimii pian jouhevasti kuten kuuluukin. Joissain tilanteissa tukos saattaa kestää pidempään. Tarkkailemme pelimaailmojen tapahtumia jatkuvasti, ja teemme mahdollisimman nopeasti korjaustoimenpiteitä mikäli tapahtumat alkavat jonoutua. Suurilla palvelimilla, joissa pelaajia on runsaasti, tapahtumat saattavat tukkeutua nopeastikin - ja mitä kauemmin tukos kestää, sen kauemmin yleensä kestää myös niiden prosessointi tapahtumien lähtiessä taas rullaamaan.

Mitä voin tehdä?

Pelaaja ei voi oikeastaan muuta kuin odottaa, että ongelma ratkeaa. Tiimi ja tekninen tuki tekevät parhaansa korjatakseen kaiken mahdollisimman nopeasti.

Kun tapahtumatukos osuu kohdallesi, seuraa näitä ohjeita:

  • Älä päivitä sivua joka toinen sekunti – se ei poista tapahtumatukosta, vaan saattaa aiheuttaa vielä lisäkuormaa voipuneelle palvelimelle.
  • Älä peruuta keskeneräisiä rakennustöitä, koska menetät resurssit peruuttamattomasti.
  • Älä kasaa jonoon enää uusia tapahtumia ennen kuin tukos on ohi. Vaikka yrittäisitkin lähettää joukkoja tai rakentaa rakennuksia, ne menevät saman jonon jatkoksi ja aiheuttavat entistä pahemman tukoksen.
  • Yleensä tuki on tietoinen tapahtumatukoksesta välittömästi sellaisen ilmestyessä, niinpä asiasta ei yleensä tarvitse raportoida lainkaan.
  • Jotkin pelaajien komennot yleensä ajoittuvat samoihin aikoihin - esimerkiksi suuri määrä hyökkäyksiä ajoitetaan yleensä tasatunneille liittoumien koordinoinnissa. Jos haluat auttaa rasittunutta palvelinta, voi ajoituksia säätää esimerkiksi viidellä minuutilla eteen tai taakse: tasatunneittain tehtävien kauppareittien tai hyökkäysten asemesta voi käyttää myös muita minuutteja. Etenkin parittomat minuutit kauppareiteissä ovat hyviä.

Jos tilanne pitkittyy

Ellei tukos näytä ratkeavan itsekseen, asiasta saattaa jo olla käynnissä kiivas keskustelu Foorumillamme. Sieltä saattaa löytyä myös tiedote, jossa tapahtuneesta annetaan lisätietoja. Ellei foorumiltakaan löydy tukoksesta tietoja, kannattaa asiasta siinä tapauksessa ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme.

Pahoittelemme jo etukäteen tapahtumatukoksesta aiheutuvaa haittaa ja harmia. Ylläolevia ohjeita noudattamalla selviämme siitä mahdollisimman vähäisin häiriöin.


Vastasiko tämä kysymykseesi tyydyttävästi?

Kyllä   Neutraali   Ei