Travian Answers

Aloitetaan kysymykselläsi

Etsi vastaamalla kysymyksiin

Aloita vastauksen etsiminen valitsemalla yläkategoria ja sitten alakategorioita, kunnes vastaus ilmestyy alalaitaan. Jos etsimääsi vastausta ei löydy, saat lopussa mahdollisuuden ottaa yhteyttä meihin.

Kysymykseni koskee...

Mennäänpä tarkempiin yksityiskohtiin:

Etsi sivukartan avulla

Etsitkö mieluummin normaalin sivukartan avulla, kuten olet muillakin sivustoilla tottunut tekemään? Se onnistuu täälläkin: käytä vain Answersin sivukarttanavikaatiota vastauksien löytämiseen.

Fire and Sand: alueet ja voittopisteet

Vuosispesiaalista 2014 lähtien, peliä on pelattu muinaisen Euroopan kartalla, joka on jaettu  87 alueeseen. Vuoden 2017 spesiaalissa, Fire and Sandissa, kartta on pienempi ja kooltaan 401x401 ruutua, tavallisen version 801x801 ruudun asemesta.

Alueet, asuttaminen ja hallinta

Kartalla on yhteensä 87 erillistä aluetta, joita liittoumat voivat ottaa hallintaansa. Tämän ansiosta he voivat kerätä voittopisteitä ja aktivoida muinaisia voimia (artefakteja).

Miten voit ottaa alueen haltuusi? Ensiksi alue on avattava. Tämä tapahtuu, kun 5 suurimman liittouman yhteenlaskettu asukasluku alueella on 4 000. Muiden liittoumien, liittoumaan kuulumattomien pelaajien, lomailevien tai jäädytettyjen pelaajien sekä nataarien kylien asukaslukua ei oteta huomioon. Kun alue on avattu, se ei voi lukittua uudelleen vaikka asukasluku putoaisi alle 4 000 - mutta asukasluvun pudotessa alle 4 000:n, alue ei enää tuota voittopisteitä ja sen muinainen voima lakkaa toimintansa.

Uusien kylien asuttaminen on mahdollista vain alueille jotka on avattu, tai joiden naapurialue on avattu. Ainoa poikkeus tähän sääntöön ovat muutamat kartan keskustassa olevat alueet, joissa uudet pelaajat aloittavat pelinsä ja jossa on aina mahdollista asuttaa uusia kyliä.

Jos jokin avatulla alueella olevista liittoumista onnistuu saamaan 50 % alueen asukasluvusta (vain alueen 5 suurimman liittouman kylät lasketaan), se alkaa ottaa aluetta haltuunsa. Tämä kestää 24 tuntia. Mikäli he pystyvät pitämään enemmistönsä, he saavat alueen haltuunsa.

Tietoja alueen asukasluvusta ja 5 suurimmasta liittoumasta näytetään Tilastot > Alueet-välilehdellä, ja kaikissa alueella sijaitsevissa Lähetystöissä. Muista että tilastojen sarake "Alueellinen asukasluku" näyttää alueen suurimman liittouman asukasluvun, eikä alueen asukaslukua kokonaisuudessaan.

Tässä on kooste aluemekaniikasta:

Alueen tila

Miten saavutetaan

Vaikutukset

Lukittu

Kaikki alueet ovat alussa lukittuja.

Niille ei voida asuttaa uusia kyliä, ellei viereinen alue ole avattu tai alue on yksi keskustan alueista.

Avattu

Alueen 5 suurinta liittoumaa ovat saavuttaneet kokonaisuudessaan 4 000 asukasta alueella.

Voidaan asuttaa tai haastaa. Ei voida lukita uudelleen.

Haastettu

Yhden liittoumista on saavutettava yli 50 % 5 suurimman liittouman alueellisesta asukasluvusta.

Voi palata takaisin Avattu-tilaan, mikäli liittouma menettää asukasenemmistönsä.

Varmistettu

Liittouman on pidettävä enemmistönsä yhtäjaksoisesti 24 tunnin ajan.

Aluetta kontrolloivan liittouman jäsenet voivat aktivoida alueen muinaisen voiman (mikäli sellaista on), ja liittouma saa voittopisteitä.

Muinaiset voimat ja voittopisteet

Kaikki aluetta kontrolloivan liittouman jäsenet saavat hyödyn alueen muinaisesta voimasta, mikäli alueella on sellainen. Aktivoidakseen muinaisen voiman, pelaajalla on oltava Aarrekammio tasolla 10 (pienille kylään vaikuttaville voimille) tai tasolla 20 (koko tiliin vaikuttaville voimille). Voit aktivoida voiman missä tahansa kylässä; sen ei tarvitse sijaita samalla alueella voiman kanssa.

Voit aktivoida yhden voiman kussakin kylässä, mutta vain yhtä voimaa voi käyttää koko tilin hyödyksi. Kun voima on aktivoitu, se kestää 24 tuntia, jonka jälkeen se voidaan aktivoida uudelleen mikäli alue on edelleen liittouman hallinnassa. Yksi aktivointi per päivä on ilmainen, kukin aktivointi tuon jälkeen maksaa 5 Kultaa (kylään vaikuttava voima) tai 10 Kultaa (koko tiliin vaikuttava voima).

Voima voidaan myös ottaa pois päältä seuraavissa tilanteissa:

  • Jos menetät kylän, jossa se aktivoitiin
  • Jos liittoumasi menettää voiman antavan alueen hallinnan

Muinaiset voimat eivät hyödyllisyydestään huolimatta ole ainoa syy alueiden hallitsemiseen. Jos haluat voittaa, liittoumasi on kerättävä voittopisteitä. Joka päivä kun liittouma hallitsee aluetta, se tienaa voittopisteitä. Määrä riippuu alueesta:

  • Uniikki voima – 10 pistettä per päivä
  • Suuri voima – 30 pistettä per päivä
  • Pieni voima – 50 pistettä per päivä
  • Ei voimaa – 100 tai 200 (Delphin alue) pistettä per päivä

Se liittouma, joka on kerännyt eniten voittopisteitä pelin päättyessä, voittaa. Fire and Sand -spesiaali kestää 200 päivää, eikä pelimaailmassa ole Maailman ihmeitä.

Alueperusteisilla palvelimilla ei enää ole Narrin artefaktia vastaavaa alueellista voimaa.

Yleiskuva kartasta

Yleiskuva kartasta Fire and Sand

VP = voittopiste

Esimerkki 1:
Alue on avattu, mutta asukasluku putoaa alle 4 000:n
· Asukasluvun ollessa alle 4 000, liittouma saavuttaa yli 50% alueen hallinnasta
· Valloituslaskuri käynnistyy. Alue näyttää silti viestin, ettei asukasluku ole saavuttanut 4 000.
· 4 000 asukasta saavutetaan jälleen.
· Valloituslaskuri tulee nyt näkyviin.


Esimerkki 2:
· Alue on avattu.
· Liittouma A valloittaa alueen.
· Pelaaja B käyttää muinaista voimaa.
· Alue putoaa alle 4000 asukkaan rajan.
· Liittouma A ei enää saa voittopisteitä alueesta, eikä pysty aktivoimaan muinaista voimaa.
· Pelaajan B muinainen voima on edelleen aktiivinen - sitä ei riistetä häneltä. Mutta hän ei voi aktivoida sitä enää uudelleen voiman umpeuduttua.
· Alueen asukasluku nousee yli 4000:n
· Liittouma A alkaa jälleen saada voittopisteitä, ja muinainen voima voidaan jälleen aktivoida.


Vastasiko tämä kysymykseesi tyydyttävästi?

Kyllä   Neutraali   Ei