Travian Answers

Aloitetaan kysymykselläsi

Etsi vastaamalla kysymyksiin

Aloita vastauksen etsiminen valitsemalla yläkategoria ja sitten alakategorioita, kunnes vastaus ilmestyy alalaitaan. Jos etsimääsi vastausta ei löydy, saat lopussa mahdollisuuden ottaa yhteyttä meihin.

Kysymykseni koskee...

Mennäänpä tarkempiin yksityiskohtiin:

Etsi sivukartan avulla

Etsitkö mieluummin normaalin sivukartan avulla, kuten olet muillakin sivustoilla tottunut tekemään? Se onnistuu täälläkin: käytä vain Answersin sivukarttanavikaatiota vastauksien löytämiseen.

Maailmanihme

Wonder of the World

Esivaatimukset:
maailmanihmekylä (valloitettava  nataareilta)

 

Mikä on maailmanihme?

Maailmanihme on yhtä hieno kuin miltä se kuulostaa. Rakentamalla tämän rakennuksen voi voittaa pelin. Jokainen maailmanihmeen taso maksaa satojatuhansia (jopa miljoonia) resursseja. Katso tarkemmat tiedot kustannuksista ja rakennusajoista alapuolelta. Kuten kustannuksista voi päätellä, yksinäinen pelaaja ei voi rakentaa maailmanihmettä. Itse asiassa myös yksinäisen liittouman on vaikea saada maailmanihme valmiiksi. Se ei johdu pelkästään tarvittavasta resurssimäärästä vaan myös ihmeen puolustamiseen vaaditusta joukkomäärästä. 

 

Maailmanihmekylät

T4:ssä nataarit ovat mukana pelissä ihan alusta asti. Aluksi heillä on 8 maailmanihmekylää harmaan alueen ulkopuolella (niissä on 50% enemmän puolustavia nataareja) ja 6 maailmanihmekylää harmaalla alueella, mutta he voivat laajentaa valtakuntaansa. Pelaajien poistetut kylät muuttuvat nataarikyliksi, joten nataarikyliä ilmaantuu vähitellen harmaan alueen ulkopuolelle. Näistä kaikista nataarikylistä kuitenkin vain 14 on maailmanihmekyliä. Mikä tahansa maailmanihmekylistä voidaan valloittaa (paitsi 0|0 koordinaateissa sijaitseva Nataarien pääkaupunki), ja niihin voi rakentaa maailmanihmeen.

 

Lisätietoja WW-kylistä

Missään kolmestatoista maailmanihmekylästä ei ole muureja eikä virka-asuntoa/palatsia. Tämä on erittäin tärkeä huomio kenelle tahansa, joka aikoo yrittää vallata nataarikylän. Huomattavat määrät aikaa ja resusseja voidaan hukata, jos nataarikylään lähetetään katapultteja tuhoamaan virka-asuntoa tai palatsia. 

Kultaa ei voi käyttää maailmanihmekylässä mihinkään. Ei NPC-kauppaa, ei välitöntä rakentumista. Maailmanihmeen tasoja voi kuitenkin laittaa rakennusjonoon kaksi kappaletta. Tämä on äärimmäisen tärkeää loppupelissä. Jos suurta varastoa katapultataan, kun ihme on tasolla 98, merkittäviä vahinkoja ei tule, koska tasot 99 ja 100 ovat jo jonossa.

Maailmanihmeen voi nimetä, kun se saavuttaa tason 1. Joitakin eeppisiä maailmanihmeen nimiä on nähty. Niin on myös todella surkeita. Valitse siis viisaasti. Nimeä ei voi muuttaa sen jälkeen kun ihme on tasolla 11.

Maailmanihmekylä ei tuota kulttuuripisteitä ja rakennusajat maailmanihmekylässä ovat vain puolet normaalista.

Rakennusohjeiden ilmestymisen jälkeen joukot maailmanihmekylässä kuluttavat vain 50% normaalista viljamäärästä.

Nataarien rakennusohjekylät (Nataarikeitaat)

Rakennusohjekylät eli nataarikeitaat ovat kyliä, joissa on maailmanihmeen rakennusohje. Nämä kylät (ne ovat kyliä, eivät keitaita) ilmestyvät peliin 200 päivän kuluttua serverin alusta 1x serverillä. (Speed-servereillä ne ilmestyvät 67 päivän kuluttua serverin alusta.) Kylät ilmestyvät satunnaisiin paikkoihin, mutta jokainen karttaneljännes saa tietyn minimimäärän rakennusohjeita reiluuden nimissä. Rakennusohje vallataan samalla tavalla kuin artefaktitkin.

Ohjekylien saapumisesta tulee ilmoitus koko serverille.

Rakennusohjeet ilmestyvät johonkin näiden koordinaattien läheisyyteen:

Kartan alue | Koordinaatit

Luode
(-18|30) 
(-35|4) 
(-45|37)

Lounas
(-26|-25)
(-10|-57)
(-55| -20)

Koillinen
(33|12)
(12|33)
(10|56)
(55|20)

Kaakko
(30|-20)
(4|-35)
(44|-37)

HUOM: Jos kyseinen alue on kokonaan tulpattu, rakennusohjeet ilmestyvät lähimpään vapaaseen ruutuun. Kartan vastakkaisella puolella olevan ihmeen sijainti siirtyy myös vastaavasti, vaikka sitä ei olisikaan tulpattu.

Esimerkiksi: jos luoteessa 35|4 oleva rakennusohje on tulpattu, se saattaa siirtyä ruutuun -35|6. Silloin myös vastakkaisella puolella oleva kaakon rakennusohje siirtyy koordinaateista 4|-35 koordinaatteihin 6|-35.

Rakennusohjeet saattavat tämän vuoksi siirtyä huomattavan kauas alkuperäisistä koordinaateistaan, jos palvelinkierros on suosittu ja kyliä on runsaasti tulppaamassa rakennusohjeiden paikkoja.

Miksi rakennusohjeet ovat TÄRKEITÄ

Maailmanihmeen rakennusohjeet ovat erittäin tärkeitä. Jotta maailmanihmeen rakentaminen maailmanihmekylässä voitaisiin aloittaa, ihmekylän omistajalla täytyy olla hallussaan myös rakennusohje. Yksi rakennusohje mahdollistaa ihmeen rakentamisen tasolta 0 tasolle 49. Jotta ihme voitaisiin rakentaa loppuun, toisella pelaajalla samassa liittoumassa tulee olla toinen ohje. Toisen ohjeen omistaja voi olla kuka tahansa liittouman jäsenistä. 

 

Miten rakennusohje haetaan nataareilta tai toiselta pelaajalta

Rakennusohje voidaan varastaa nataareilta tai toiselta pelaajalta seuraavien ohjeiden mukaisesti: 

  • 1. Rakennusohjetta havittelevalla pelaajalla täytyy olla aarrekammio tasolla 10 siinä kylässä, josta hän lähettää hyökkäyksensä.
  • 2. Aarrekammio, jossa rakennusohje on nataarien tai toisen pelaajan kylässä, täytyy tuhota ennen kuin ohje voidaan viedä.
  • 3. Hyökkäyksessä olevan sankarin täytyy selvitä hyökkäyksestä hengissä sen jälkeen, kun aarrekammio on tuhottu, koska vain sankari voi kuljettaa rakennusohjetta.

Tämän voi tehdä milloin vain ja missä tahansa loogisessa järjestyksessä. Yksi pelaaja voi hävittää puolustuksen, toinen tuhota aarrekammion ja kolmas lähettää sankarinsa hakemaan ohjetta. Tai sitten yksi pelaaja voi tehdä sen kaiken.

 

Serveri loppuu, kun yksi seuraavista tapahtuu:

  • Pelaaja rakentaa maailmanihmeen tasolle 100
  • Nataarit, jotka aloittavat rakentamaan maailmanihmettä heidän pääkaupungissaan 250 päivän kuluttua serverin alusta (83 päivän kuluttua alusta speed-servereillä) rakentavat maailmanihmeensä tasolle 100. Nataarien maailmanihme nousee yhdellä tasolla 24 tunnin välein (8 tunnin välein speed-servereillä). Kun nataarien maailmanihme saavuttaa tason 75, jokainen heidän yksikkönsä marssii puolustamaan maailmanihmettä. Nataarit eivät siis enää hyökkää muiden pelaajien hallitsemiin kilpaileviin maailmanihmekyliin!

 

 

Ajan tasolla olevat tasosta riippuvat tekijät (kuten rakennuskustannukset ja tuotetut kulttuuripisteet) löytyvät englanninkielisen artikkelin lopusta täältä.

Löydät saman sivun lopusta myös täydelliset rakennusaikataulukot nopeuksille 1x, 2x ja 3x, klikkaamalla kyseisiä linkkejä.


Vastasiko tämä kysymykseesi tyydyttävästi?

Kyllä   Neutraali   Ei